Rólunk

Filozófiánk az értékteremtés kulcsszóval írható le legegyszerűbben. A jelen kihívásai - a felgyorsult és globális információcserén alapuló társadalom - átalakítják a hagyományos gazdasági és társadalmi modelleket. A hálózati kultúra a közösségek kultúrája. És ebben a végtelen globális térben máris egyre erősebb hangsúllyal jelenik meg a helyi vagy lokális, valós fizikai terek és kontextusok szerepének, közösség-formáló erejének felismerése. E felismerésnek kívánunk eleget tenni, és munkánkkal sikeréhez hozzájárulni.

Az artPISTOLS csapat tagjai:

Balázs Áron képzőművész-grafikust kortárs alkotóként (több ösztöndíjban és elismerésben részesülve) főleg az absztrakció, a matematikai modellek (véletlen, entrópia) vizuális értelmezése, a jelentés rétegeinek képi reprezentációi illetve a test szimbolikái foglalkoztatják. Egyéni és csoportos kiállításai voltak már Európa több országában, továbbá Ázsiában és New Yorkban. Reklámgrafikusként a letisztult formák, a strukturális minimalizmus, a transzparens, tartalmakat előtérbe állító megjelenítés mellett az interaktív és provokatív megoldások éppúgy részét képezik eszköztárának. 15 éve dolgozik e területen.

Fekete-Kiss Sándor több évtizedes zenei pályáját a sokszínűség jellemzi. 1990-ben, Stuttgart-i ösztöndíjasként - ahová Kurtág György ajánlásával került - fogalmazódik meg benne a zenei határátlépések gondolata. Szerzeményeit ekkor már játsszák hazai, európai és amerikai fesztiválokon, koncerteken. Az akadémizmus nem hoz számára elégedettséget. Először indiai zenét tanul, majd nyit mind a populáris műfajok, a dzsessz, az elektronikus zene, mind a népzene (elsősorban Közép-Európa zenéje) irányában. Ír kortárs operát, musicalt, táncművet, film- és reklámzenét.

Alkalmazott zenei munkái közül több is szerepelt rangos világkiállításokon, versenyeken, nem egy közülük díjazott alkotás részét képezi (Agrofood Filmfesztivál, Arany Penge Kreatív Fesztivál, InterCom Film & Video Festival Chicago, Hannover 2000 Világkiállítás).

Fogarasi Hunor számos területen dolgozott már: ékszer- és drágakőipar, PR és sajtó-marketing, film és televízió (hangmérnökként több száz dokumentum- és játékfilm magyar hangjának, továbbá rádió- és TV-reklám hangjának elkészítőjeként), kortárs művészetkritika és médiaelmélet (szerzőként).

Pekáry Róbert neve immár tizenöt éve összefonódott a webfejlesztéssel. Programozóként szeret a háttérben dolgozni. Vallja, hogy munkája akkor a legsikeresebb, ha minél észrevétlenebb marad. Ebben pedig semmi ellentmondás nincs: portálok és adatbázisok láthatatlan motorjait tervezi megszállott precizitással. A Gábor Dénes Főiskola mérnök-informatikus szakán végezte tanulmányait.

Zérczi Attila nyolc éve foglalkozik videóval. Éveken keresztül az egyik nagy kereskedelmi televízió tudósító operatőre és vágója. Közben elvégzi a Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia szakát. Tagja a BA - Besorolás Alatt csoportnak, amely nemzetközi hangprojekteket, hanginstallációkat és performanszokat hoz létre. Az alkalmazott videoművészeti technikákon belül újabban a sztereo, vagyis 3D filmkészítés, valamint eszköztárát tekintve az aktuális filmes trendeket is kielégítő HD-DSLR technika kerültek érdeklődésének középpontjába. Kiaknázatlan még ez a terep, rengeteg új lehetőséggel, melyben szerepet kíván vállalni.